Martine van Eijk

 

Eigenaar St. Joris Doele en gastvrouw

 

Paul de Graaff

 

Eigenaar St. Joris Doele

Team

 

Een klein deel van ons gastvrije en gezellige team

 

Vergaderen in privacy

De begane grond van de St Joris Doele bestaat uit drie afzonderlijke ruimtes. Omdat wij de St Joris Doele altijd aan één partij tegelijk verhuren, kunt u hier vergaderen in privacy.

meer over vergaderen
Trouwen op een historische locatie

De mooiste dag van je leven vraagt om de mooiste locatie. Een locatie die doordrenkt is met historie, maar die tegelijkertijd helemaal van nu is.

meer over trouwen
Feesten in de geest van de St Joris Doele

Er is geen beter gebouw denkbaar voor uw feest dan de St Joris Doele. Het pand is er letterlijk voor gemaakt om te feesten!

meer over feesten

St Joris Doele: kasteel aan het water

Toen Paul de Graaff de St Joris Doele in 1989 kocht, verkeerde het gebouw in deplorabele staat. ‘Het was uitgebrand, dichtgespijkerd en alles wat kapot kon, was stuk geslagen. Systeemplafonds, hardhouten kozijnen met draadglas: een krot aan het water kortom.’

 

Slopen en opbouwen
De St Joris Doele is 246 jaar in bezit van de gemeente Schiedam geweest en kwam in 1989 voor het eerst in particuliere handen. ‘Eerst hebben we er alles uit gesloopt tot alleen de bakstenen muren overeind bleven’, vervolgt Paul. ‘Slavenburg Bouwbedrijf heeft hier een jaar lang  elke dag gewerkt om de boel op te bouwen, zelf ging ik gedurende dat jaar elke avond hier aan de slag.’

Op zoek naar een historische trouwlocatie? Een onderscheidende vergaderruimte of een unieke plek voor een onvergetelijk feest? De St Joris Doele in Schiedam, waar heden en verleden prachtig samensmelten, heeft het allemaal.

 

Feesten en partijen
Deze voormalige schutterij uit 1743 is gebouwd voor feesten en partijen. Waar voorheen binnen- en buitenlandse notabelen hier vertier vonden, komen vandaag de dag nog altijd mensen naar de St Joris Doele om feesten van welke aard dan ook te vieren. Van huwelijks- en verjaardagsfeest tot receptie en jubileum, particulier of zakelijk: voor elke gelegenheid biedt de St Joris Doele het juiste feest.

 

Huwelijksfeesten
Omdat de St Joris Doele officieel is geregistreerd als Huis der Gemeente, kunnen bruidsparen elkaar hier ook het jawoord geven. Daarmee kunnen zij alle facetten van de huwelijksdag in dit prachtige Rijksmonument beleven.

Eigen stempel
Nadat Paul de St Joris Doele had gekocht, werd het gebouw een Rijksmonument. ‘Ik heb er mijn eigen stempel op kunnen drukken. Toen ik de St Joris Doele voor de eerste keer zag, wist ik meteen hoe ik het uiteindelijk wilde hebben. Als fotograaf heb ik vaak shoots in oude panden over de hele wereld. Bij de restauratie en inrichting van de St Joris Doele heb ik me vooral door de Engelse landhuizen laten inspireren. Zoals ik de St Joris Doele die eerste keer voor ogen had, zo is het precies geworden.’

 

Vergaderingen
De St Joris Doele biedt een uniek decor voor inspirerende  congressen, vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Het pand beschikt over drie heel verschillende ruimtes, waar mensen in de beslotenheid van hun eigen gezelschap kunnen vergaderen.

 

Gastvrijheid
Eigenaren Paul de Graaff en Martine van Eijk voorzien elk feest en elke zakelijke meeting van hun persoonlijke signatuur. Met hun opvallend onopvallende aanwezigheid zorgen zij ervoor dat elk gezelschap zich thuis voelt in de St Joris Doele, waar gastvrijheid tot kunst is verheven.

 

Goede bereikbaarheid
De St Joris Doele is bovendien uitstekend bereikbaar per auto (voldoende parkeergelegenheid), met openbaar vervoer en zelfs over het water; komen uw gasten aan per boot, dan kunnen zij aanleggen aan de steiger voor de deur!